Gratinerad falukorv med grönsaksfräs och krämig pasta

Fräscha upp falukorven! Gratinerad falukorv med krämig pasta är enkel och god vardagsmat. Klar på bara 30 minuter.
Petra Lindstrand
Foto: Ulrika Pousette

Ingredienser

  • 550 g falukorv
  • 500 g broccolibuketter - stjälken skivad
  • 1 rödlök - finstrimlad
  • 400 g körsbärstomater - gärna på kvist
  • 250 g pasta - gärna penne
  • 1 dl crème fraiche - smaksatt parmesan och vitlök
  • 40 g lagrad ost - riven
  • olja
  • salt
  • svartpeppar - nymald

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Skåra falukorven och lägg den på en plåt med bakplåtspapper.

  2. Fräs broccoli och lök i 1 msk olja. Krydda med 1/2 tsk salt och 1 krm peppar. Lägg grönsaker och tomater på plåten bredvid korven.

  3. Strö över osten. Gratinera mitt i ugnen ca 20 min.

  4. Koka pastan i lättsaltat vatten. Häll av kokvattnet men spara ca 1 dl. Rör ner crème fraichen och späd ev med kokvattnet till krämig konsistens. Servera med korv och grönsaksfräs.

Kökstipsen!

- Välj falukorv med hög kötthalt, den smakar så mycket godare.

- Blanda gärna färsk basilika i pastan

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!