Gratäng med rödspätta och räkor

Testa denna goda gratäng med rödspätta och räkor – se recept här.
Mitt Kök
Foto: Thomas Carlén
Foto: Thomas Carlén

Ingredienser

  • 750 g rödspättafilé - MSC-märkt
  • 2 msk smör
  • 2 tsk salt
  • 2 krm vitpeppar - nymald
  • 1,5 dl vitt vin - torrt

Gratängsås

  • 4 dl matlagningsgrädde
  • 2 msk vetemjöl
  • 2 dl fiskspad
  • 1,5 msk kycklingfond - koncentrerad
  • salt - vitpeppar
  • 1 tsk strösocker
  • 2 st äggulor

Dekoration

  • 200 g räkor - skalade
  • 0,5 dl dill - hackad
  • citronklyftor

Servera med

  • potatis - kokt, pressad
  • små gröna ärtor - kokta

Gör så här

  1. Skölj och dela filéerna på mitten och rulla ihop dem. Lägg dem på högkant i en smord ugnssäker form. Salta och peppra. Häll det vita vinet runt om i formen.

  2. Täck över fisken med bakplåtspapper och ställ in i ugnen, cirka 15 minuter. Häll av, sila och spara fiskspadet.

  3. Vispa samman matlagningsgrädde, vetemjöl, fiskspad och kycklingfond. Koka 3 minuter under omrörning. Smaka av med salt, vitpeppar och socker. Rör ner äggulorna.

  4. pressad potatis och kokta gröna ärtor.

Vad tyckte du om receptet?

Läs också: Gratäng med kyckling, zucchini och vitlök

Läs också: Fläskfilegratäng med bacon 

Recept från Mitt kök