Gratäng med kalkonkassler och spenat

Recept på gratäng med kalkonkassler och spenat. Kalkonkasslern är varmrökt och har en mild, fin röksmak vilket passar utmärkt ihop med dijonsenapen.

Gratäng med kalkonkassler och spenat
Foto: Lina Eriksson

Ingredienser

  • 500 kalkonkassler
  • 3 dl bulgur
  • 1 gul lök
  • 150 g spenat - färsk
  • 2 dl lätt crème fraiche
  • 2 dijonsenap
  • 100 g lagrad ost - (28 %)
  • olivolja
  • vitvinsvinäger
  • salt
  • nymald svartpeppar

Tillbehör:

  • 300 g körsbärstomater - gärna i olika färger
  • 50 spenat - färsk

Gör så här

  1.  Sätt ugnen på 250°. Koka bulgurn enligt anvisning på förpackningen. Skär kalkonkasslern i tunna skivor. Skala och finhacka löken. Fräs löken i 1 msk olja ca 3 min. Tillsätt spenaten och låt den fräsa med ca 1 minut. Krydda med 1/2 tsk salt och 1 krm peppar.

  2. Lägg bulgurn i en smord ugnssäker form. Fördela spenat och kassler över. Blanda lätt crème fraiche och senap och klicka ovanpå. Riv osten och strö den överst.

  3. Gratinera mitt i ugnen tills osten smält och fått fin färg, ca 15 min.

  4. Halvera tomaterna. Blanda dem med spenat, 1 msk olja, 1/2 msk vinäger, 2 krm salt och 1 krm peppar.

  5. Servera gratängen med tomatsalladen. 

Vad tyckte du om receptet?