Gratäng med kalkonkassler och spenat
Tid i ugn:
Aktiv tid c:a 20 minuter
Recept på gratäng med kalkonkassler och spenat. Kalkonkasslern är varmrökt och har en mild, fin röksmak vilket passar utmärkt ihop med dijonsenapen.
Ingredienser
-
500
kalkonkassler
-
3 dl
bulgur
-
1
gul lök
-
150 g
spenat
- färsk
-
2 dl
lätt crème fraiche
-
2
dijonsenap
-
100 g
lagrad ost
- (28 %)
-
olivolja
-
vitvinsvinäger
-
salt
-
nymald svartpeppar
Tillbehör:
-
300 g
körsbärstomater
- gärna i olika färger
-
50
spenat
- färsk
Gör så här
-
Sätt ugnen på 250°. Koka bulgurn enligt anvisning på förpackningen. Skär kalkonkasslern i tunna skivor. Skala och finhacka löken. Fräs löken i 1 msk olja ca 3 min. Tillsätt spenaten och låt den fräsa med ca 1 minut. Krydda med 1/2 tsk salt och 1 krm peppar.
-
Lägg bulgurn i en smord ugnssäker form. Fördela spenat och kassler över. Blanda lätt crème fraiche och senap och klicka ovanpå. Riv osten och strö den överst.
-
Gratinera mitt i ugnen tills osten smält och fått fin färg, ca 15 min.
-
Halvera tomaterna. Blanda dem med spenat, 1 msk olja, 1/2 msk vinäger, 2 krm salt och 1 krm peppar.
-
Servera gratängen med tomatsalladen.