Granatäpplemarmelad

Granatäpplemarmelad är enkel att göra. Lagrade ostar som t ex grevé, cheddar och appenzeller passar bra till. Marmeladen är också god på rostat bröd till frukost.

Granatäpplemarmelad
Foto: Per Ranung

Ingredienser

  • 2 granatäpplen
  • 3 äpplen - (350 g)
  • 3 dl syltsocker
  • 1 msk citron - pressad
  • 1 krm vaniljpulver - äkta

Gör så här

  1. Kärna ur granatäpplena över en skål. Kärna ur och skär äpplena i bitar. Lägg granatäppelkärnor, äpple, citronsaft och syltsocker i en gryta och koka ca 10 min.

  2. Passera moset över en skål. Rör ner vaniljpulver. Häll upp marmeladen i väl rengjorda burkar. Förslut och förvara svalt och mörkt.

Vad tyckte du om receptet?