Gramigna med salsiccia i gräddig sås

Recept på gramigna med salsiccia i gräddig sås. Gramigna är en torkad äggpasta. Den går förstås att byta ut mot annan torkad äggpasta, till exempel pappardelle. Servera rätten rykande varm!

Ingredienser

  • 300 g gramignapasta
  • 1 fänkålsstånd
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 msk olivolja
  • 400 g salsicciakorv - färsk, gärna toskansk med fänkål
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 dl vitt vin - torrt
  • 1 kruka oregano
  • 1,5 dl parmesan - finriven
  • 2 krm svartpeppar - nymald

Tillbehör

  • sallad - blandad med rosésallad

Gör så här

  1. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen (spara ca 2 dl av kokvattnet att späda såsen med.

  2. Ansa och strimla fänkålen. Skala och finhacka vitlöken. Stek fänkål och vitlök i olja i en stor stekpanna ca 3 min.

  3. Ta bort skinnet på korven och skär den i  1 cm tjocka skivor. Lägg korven i pannan. Häll på grädde och vin. Låt sjuda utan lock ca 5 min.

  4. Hacka hälften av oreganon. Blanda ner oregano och parmesan i såsen och krydda med peppar. Späd med 1–2 dl pastavatten. Vänd ner pastan. Lägg upp pastan på ett fat och garnera med resterande oregano. Servera direkt med sallad.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Allt om Mat för endast 159 kr. Se erbjudande!