Gräddstuvad grönkål

Gräddstuvad grönkål är en klassiker på julbordet. Apelsin är en utmärkt smaksättare till grönkålen.
Allt om Mat
Foto: Holger Edström

Ingredienser

  • 500 g grönkål - eller savojkål
  • 1 msk smör
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 apelsin
  • 0,5 tsk salt

Gör så här

  1. Ansa och strimla kålen. Skölj apelsinen noga i ljummet vatten. Riv skalet. Fräs kålen i smör så att den blir lite glansig.

  2. Tillsätt grädde och apelsinskal. Krydda med salt.

  3. Låt kålen sjuda under lock på svag värme ca 45 min.

SE ÄVEN: Godaste recepten med grönkål

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!