Gräddrostad färskpotatis och färsk lök med dragon

Sås och potatis i ett. Smidigt och med finstämda smaker.
Tommy Myllymäki

Gräddrostad färskpotatis och färsk lök med dragon

  • 800 g färskpotatis
  • 12 lökar - färska
  • 1 dl rapsolja
  • 1 msk salt
  • 2 krm svartpeppar - nymald
  • 5 dl vispgrädde
  • 1 dl dragonblad - plockade

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 250 grader. Skrubba potatisen i ljummet vatten och halvera den. Ansa och halvera löken. Blanda potatis och lök med olja, salt och peppar i en stor ugnssäker form eller långpanna.

  2. Rosta potatis och lök med snittsidan uppåt mitt i ugnen tills de är gyllene, ca 15 min.

  3. Häll grädden i formen och låt koka med ca 15 min. Strö över dragonbladen och servera.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!