Gräddkokt kålrabbi med stekt majskyckling och råmarinerad fänkål
I ugn: 30 minuter
Aktiv tid c:a 30 minuter
Gräddkokt kålrabbi med stekt majskyckling och råmarinerad fänkål är både gräddigt och fräscht. Kålrabbins milda smak kommer till sin rätt när den gräddkokas.
Ingredienser
-
4
majskycklingbröst
- (à ca 150 g)
-
500 g
sparrispotatis
-
2 msk
olivolja
- + 2 msk
-
1 tsk
salt
- + 1 tsk
-
2 krm
svartpeppar
- nymald
Kålrabbi
-
1
kålrabbi
- (ca 250 g)
-
1,5 dl
vispgrädde
-
1 msk
bladpersilja
- finhackad
-
0,5 tsk
salt
Fänkål
-
1
fänkålsstånd
-
1 msk
citron
- pressad
-
1 msk
olivolja
-
0,5 tsk
salt
Gör så här
-
Sätt ugnen på 225°. Skrubba och halvera potatisen. Lägg dem i en ugnssäker form och blanda med 2 msk olja och 1 tsk salt. Tillaga mitt i ugnen ca 30 min, tills potatisen är genommjuk och har fin rostad färg.
-
Krydda kycklingbrösten med 1 tsk salt och peppar. Bryn kycklingen i 2 msk olja ca 3 min på varje sida, så att den får fin färg.
-
Lägg kycklingen i en ugnssäker form och tillaga bredvid potatisen i ugnen till 68° innertemperatur.
-
Kålrabbi: Skala kålrabbin och skär bort 1 cm nederst. Skär den i 1 cm stora tärningar. Koka upp grädden och låt den koka 2–3 min, tills ca 1 dl återstår. Tillsätt kålrabbin och låt koka ca 3 min. Tillsätt persiljan och krydda med salt.
-
Fänkål: Ansa och halvera fänkålen på längden. Skär bort roten och hyvla den tunt, gärna med mandolin. Blanda fänkålen med citronsaft och olja. Krydda med salt.
-
Servera kycklingen med gräddkokt kålrabbi, potatis och råmarinerad fänkål.