Gräddkokt kålrabbi med stekt majskyckling och råmarinerad fänkål

Gräddkokt kålrabbi med stekt majskyckling och råmarinerad fänkål är både gräddigt och fräscht. Kålrabbins milda smak kommer till sin rätt när den gräddkokas.
Mattias Larsson
Foto: Stefan Wettainen

Ingredienser

  • 4 majskycklingbröst - (à ca 150 g)
  • 500 g sparrispotatis
  • 2 msk olivolja - + 2 msk
  • 1 tsk salt - + 1 tsk
  • 2 krm svartpeppar - nymald

Kålrabbi

  • 1 kålrabbi - (ca 250 g)
  • 1,5 dl vispgrädde
  • 1 msk bladpersilja - finhackad
  • 0,5 tsk salt

Fänkål

  • 1 fänkålsstånd
  • 1 msk citron - pressad
  • 1 msk olivolja
  • 0,5 tsk salt

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Skrubba och halvera potatisen. Lägg dem i en ugnssäker form och blanda med 2 msk olja och 1 tsk salt. Tillaga mitt i ugnen ca 30 min, tills potatisen är genommjuk och har fin rostad färg.

  2. Krydda kycklingbrösten med 1 tsk salt och peppar. Bryn kycklingen i 2 msk olja ca 3 min på varje sida, så att den får fin färg.

  3. Lägg kycklingen i en ugnssäker form och tillaga bredvid potatisen i ugnen till 68° innertemperatur.

  4. Kålrabbi: Skala kålrabbin och skär bort 1 cm nederst. Skär den i 1 cm stora tärningar. Koka upp grädden och låt den koka 2–3 min, tills ca 1 dl återstår. Tillsätt kålrabbin och låt koka ca 3 min. Tillsätt persiljan och krydda med salt.

  5. Fänkål: Ansa och halvera fänkålen på längden. Skär bort roten och hyvla den tunt, gärna med mandolin. Blanda fänkålen med citronsaft och olja. Krydda med salt.

  6. Servera kycklingen med gräddkokt kålrabbi, potatis och råmarinerad fänkål.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Allt om Mat för endast 159 kr. Se erbjudande!