Gräddig mandelfisk med broccoli och ris

Ett lättlagat recept på gräddig mandelfisk med broccoli och ris. Till den här rätten går det utmärkt med fryst, tinad fisk.
Sophie Berlin

Gräddig mandelfisk med broccoli och ris

  • 3 dl ris
  • 1 broccolistånd
  • 1 squash
  • 700 g torskfilé (MSC-märkt)
  • 1 fiskbuljongtärning
  • 0,5 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar - nymald
  • 2,5 dl matlagningsgrädde
  • 1 påse mandelspån - (50 g)

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader. Koka riset enligt anvisning på förpackningen.

  2. Bryt broccolin i buketter och skiva stjälken. Förväll broccolin i lättsaltat vatten ca 5 min. Skär squashen i bitar och låt den koka med broccolin när ca 2 min återstår av koktiden. Låt broccoli och squash rinna av. Lägg grönsakerna i en ugnssäker form.

  3. Lägg fisken på grönsakerna och smula över buljongtärningen. Strö på salt och peppar. Häll över grädde och strö på mandelspån.

  4. Tillaga fisken mitt i ugnen ca 15 min. Servera med ris.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!