Gräddfilscrème med citron och blåbär

Gräddfilscrème med citron och blåbär är en fräsch avslutning på middagen. Välj låga skålar eller glas så hinner crèmen stelna perfekt.
Foto: Stefan Wettainen

Ingredienser

  • 3 dl gräddfil
  • 1 gelatinblad
  • 1 citron
  • 0,5 dl florsocker
  • 1 dl blåbärssylt

Crunch

  • 25 g smör
  • 1 dl havregryn
  • 3 msk strösocker

Gör så här

  1. Lägg gelatinbladet i kallt vatten ca 5 min. Skölj citronen noga i ljummet vatten. Riv skalet.

  2. Blanda gräddfil, citronskal och florsocker. Värm ca 1/4 av blandningen i en liten kastrull. Ta upp och smält gelatinbladet i blandningen. Blanda ner gelatinblandningen i resten av smeten. Fördela smeten i 4 skålar eller glas och ställ dem i kylen ca 50 min.

  3. Crunch: Smält smöret i en stekpanna. Tillsätt havregryn och socker och stek under omrörnig tills grynen fått fin färg. Häll upp på ett fat och låt kallna i rumstemperatur.

  4. Toppa gräddfilscrèmen med blåbärssylt och crunch och servera.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Allt om Mat för endast 159 kr. Se erbjudande!