Grabbröra – recept

Servera grabbröran till knäckebröd med västerbottenost och rädisor eller servera direkt på knäckebröd. Passar också bra på sillbordet eller på en silltallrik.
Elisabeth Johansson
Foto: Joel Wåreus
Foto: Joel Wåreus

Ingredienser

  • 400 g matjessill
  • 1 rödlök
  • 4 ägg - kokta
  • 400 g färskpotatis - kokt
  • 1 knippa gräslök
  • 2 dl gräddfil
  • 0,5 dl majonnäs

Till garnering

  • dill
  • gräslök

Tillbehör

  • ev knäckebröd
  • västerbottensost
  • rädisor

Gör så här

  1. Skär matjessillen i mindre bitar.

  2. Skala och hacka rödlöken, skär äggen och potatisen i tärningar.

  3. Blanda ihop alla ingredienser, vänd sist i äggen.

  4. Garnera med dill och gräslök.

  5. Servering: Servera grabbröran med knäckebröd, västerbottensost och rädisor om du vill.

Vad tyckte du om receptet?

Här hittar du ett recept på gubbröra

Recept från Mitt kök