Grabbröra – recept

Servera grabbröran till knäckebröd med västerbottenost och rädisor eller servera direkt på knäckebröd. Passar också bra på sillbordet eller på en silltallrik.
Elisabeth Johansson
Foto: Joel Wåreus
Foto: Joel Wåreus

Ingredienser

  • 400 g matjessill
  • 1 rödlök
  • 4 ägg - kokta
  • 400 g färskpotatis - kokt
  • 1 knippa gräslök
  • 2 dl gräddfil
  • 0,5 dl majonnäs

Till garnering

  • dill
  • gräslök

Tillbehör

  • ev knäckebröd
  • västerbottensost
  • rädisor

Gör så här

  1. Skär matjessillen i mindre bitar.

  2. Skala och hacka rödlöken, skär äggen och potatisen i tärningar.

  3. Blanda ihop alla ingredienser, vänd sist i äggen.

  4. Garnera med dill och gräslök.

  5. Servering: Servera grabbröran med knäckebröd, västerbottensost och rädisor om du vill.

Vad tyckte du om receptet?

Här hittar du ett recept på gubbröra

Recept från Mitt kök

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Ostindia Floris muggar. Se erbjudande!