Gös med fetapesto och karamelliserade tomater

Recept på gös med fetaost och körsbärstomater. Praktiskt med rätter som sköter sig själv i ugnen. Kanske hinner du i stället duka extra fint?
Lena Söderström
Foto: Ulrika Pousette

Tisdagsgös med fetapesto och karamelliserade tomater

  • 4 bitar gösfilé - (à 150 g)
  • 300 g körsbärstomater - på kvist
  • 1,5 msk olivolja
  • 1 tsk strösocker
  • 1 krm salt
  • 0,75 tsk salt

Pesto

  • 150 g fetaost
  • 0,5 dl valnötter
  • 0,5 kruka basilika - eller persilja
  • 1 msk olivolja

Tillbehör

  • 600 g potatis - kokt, gärna pressad

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader.

  2. Pesto: Smula osten grovt. Finhacka nötter och basilika, spara några basilikablad till garneringen. Blanda ost, nötter, basilika och olja.

  3. Lägg tomaterna på ett ugnssäkert fat med bakplåtspapper. Ringla över oljan. Strö över socker och 1 krm salt. Tillaga mitt i ugnen ca 10 min.

  4. Lägg fisken på tomaterna. Strö över 3/4 tsk salt. Fördela peston över fisken. Tillaga ytterligare ca 10 min, tills fisken är färdig. Garnera med basilikablad.

  5. Servera fisken med kokt potatis, gärna pressad.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!