Gorgonzola i sesamskal

Sesamfrön bidrar här med en angenäm lite nötig smakupplevelse.
Allt om Mat

Pajdeg

  • 2 dl vetemjöl
  • 1 krm salt
  • 0,75 dl sesamfrön - gärna med skal
  • 100 g smör
  • 1 msk vatten
  • 20 engångsformar i aluminium

Fyllning

  • 2,5 dl kesella
  • 2 ägg
  • 150 g gorgonzola
  • 2 krm salt
  • 1 päron - mogna
  • 1 msk smör - smält

Gör så här

  1. Pajdeg: Kör snabbt ihop degen till pajskalet i matberedare. Tryck ut degen i dubbla aluminiumformar för stadgans skull. (Grädda i enkla formar.) Täck och ställ kallt minst en halvtimme.

  2. Sätt ugnen på 225°. Nagga pajerna i botten med en gaffel. Förgrädda pajskalen i mitten av ugnen 10 minuter.

  3. Fyllning: Kör snabbt ihop kesella, ägg, gorgonzola i mindre bitar och salt i matberedare. Fördela fyllningen i de förgräddade pajskalen.

  4. Dela päronen i fyra klyftor. Skär bort kärnhuset och skiva päronen tunt. Placera skivorna omlott i ett vackert mönster ovanpå fyllningen. Pensla med smält smör.

  5. Grädda pajerna i mitten av ugnen ca 25 minuter tills äggstanningen stannat.

Vad tyckte du om receptet?

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Ostindia Floris muggar. Se erbjudande!