Gnocchi med svamp och spenat

Recept på gnocchi med svamp och spenat. Snabbt som tusan kommer middagen på bordet.

Ingredienser

  • 250 g skogschampinjoner
  • 500 g gnocchi - färsk
  • 1 dl crème fraiche - lätt
  • 1 dl vatten
  • 1 grönsaksbuljongstärning
  • 150 g spenat

Tillbehör

  • 100 g rökt skinka - i tunna skivor
  • salt
  • olivolja
  • svartpeppar

Gör så här

  1. Skär champinjonerna i skivor om de är stora. Stek dem i en torr stekpanna ca 2 min, så att svampen släpper sin vätska och får lite färg. Strö på 2 krm salt och tillsätt 1 msk olivolja.

  2. Sänk värmen till medel, blanda ner gnocchin och fräs ca 1 minut. Tillsätt crème fraiche, vatten och buljongtärning och låt småputtra ca 5 min. Krydda med 2 krm peppar.

  3. Blanda ner spenaten och låt alltsammans sjuda ca 2 min. Bräck eventuellt skinkskivorna i 1/2 msk olja eller servera dem som de är till gnocchipannan.

Vad tyckte du om receptet?

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Ostindia Floris muggar. Se erbjudande!