Gnocchi med körsbärstomatsås, mozzarella och krispig salami

Recept på gnocchi med körsbärstomatsås, mozzarella och krispig salami. Gnocchin kan stekas direkt i fettet från salamin.

Petra Lindstrand
Gnocchi med körsbärstomatsås, mozzarella och krispig salami
Recept på gnocchi med körsbärstomatsås, mozzarella och krispig salami. Foto: Helén Pe

Ingredienser

  • 1 förp potatisgnocchi - gärna Rana (250 g)
  • 50 g salami - i skivor
  • 400 g körsbärstomater - på kvist
  • 1 vitlöksklyfta
  • 3 msk olivolja
  • 1 msk balsamvinäger - gärna vit
  • 0,5 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar - nymald
  • 1 påse minimozzarella - (285 g)
  • 0,5 kruka basilika
  • 50 g parmesan - riven

Gör så här

  1. Lägg salamin i en stekpanna och stek den krispig, ca 5 min. Låt rinna av på hushållspapper.

  2. Stek gnocchin i samma panna på medelvärme ca 5 min. Lägg på ett fat.

  3. Halvera tomaterna. Skala och finhacka vitlöken. Stek tomater och vitlök på svag värme i olja tills tomaterna sjunker ihop, ca 5 min.

  4. Tillsätt vinäger och krydda med salt och peppar. Vänd ner gnocchini och fördela mozzarellan runt om. Stek ca 1 minut så att mozzarellan smälter.

  5. Toppa gnocchin med salami. Garnera med basilika och parmesan.

Vad tyckte du om receptet?

Läs mer:

8 superenkla pastarätter att laga till middag

Bästa receptet på köttfärssås

Pasta carbonara – enkelt recept på magisk klassiker