När du ändrar antalet portioner så kan tillagningstiden ändras. Den är beräknad efter grundreceptet.
Det är bara måtten till vänster, före ingrediensen, som räknas om. Inte det som kan stå i parentesen efter.
1 förpgnocchi- färsk (500 g)
300 gsvamp- blandad
1vitlöksklyfta
150 ggrönkål- färdigstrimlad
100 gduettoost- (gorgonzola och mascarponeost varvat)
100 gmâchesallad
olivolja
balsamvinäger
flingsalt
svartpeppar- nymald
Tillbehör
50 gbaguette- per person
Gör så här
Sätt ugnen på 250°. Dela större svampar. Blanda svampen med
1/2 msk olja. Skala och pressa över vitlöken. Fördela svampen på en plåt med bakplåtspapper. Blanda kålen med 1/2 msk olja och sprid ut runt svampen. Krydda med 1/2 tsk flingsalt och 1 krm peppar. Rosta mitt i ugnen ca 10 min.
Koka gnocchin i lättsaltat vatten enligt anvisning på förpackningen. Häll av och skölj i vatten.
Sätt ugnen på grillelementet. Strö gnocchin över svamp och kål och fördela osten över. Tillaga ytterligare ca 5 min.
Vänd ihop salladen med 1 1/2 msk vinäger och 1/2 tsk flingsalt. Servera gnocchin med sallad och baguette.
Vad tyckte du om receptet?
(Betyg: 4,18 · 39 röster)
Få middagstips för veckan - signa upp dig på vårt nyhetsbrev
Matinspiration för hela veckan! Vi ger den perfekta hjälpen till dig som vill ha enkla och varierade middagstips. Här får du menyer speciellt framtagna med Allt om Mat:s testade recept och anpassade efter säsongens bästa råvaror.