Gnocchi med brysselkål och ricotta

Gnocchi med brysselkål och ricotta är en god vardagsrätt. Gnocchi är en pastasort som innehåller potatis. I denna rätt blir den perfekt krispig på utsidan och mjuk inuti.

Gnocchi med brysselkål och ricotta
Foto: Per Ranung

Ingredienser

  • 500 g brysselkål
  • 500 g gnocchi
  • 1 vitlöksklyfta
  • 250 g ricottaost - (7 % fett)
  • 1 påse parmesan - riven (50 g)
  • 75 g rucola
  • olivolja
  • salt
  • svartpeppar - nymald

Gör så här

  1. Koka upp en kastrull med lättsaltat vatten. Ansa och halvera brysselkålen. Koka brysselkålen ca 1 minut. Låt kålen rinna av.

  2. Bryn kålen tills den fått fin färg i 2 msk olja. Lägg ner gnocchin. Skala och pressa över vitlöken. Häll över 2 msk vatten. Krydda med 1 tsk salt och 2 krm peppar.

  3. Fortsätt att bryna på medelvärme tills vattnet ångat bort. Rör då och då. Gnocchin ska få lätt brynt färg.

  4. Blanda ricottan med 2 msk riven parmesan, 2 msk olja, 1 krm salt och 1 krm peppar. Strö resterande parmesanost och rucola över gnocchi och brysselkål. Servera med ricottaröran.

Vad tyckte du om receptet?

Fler recept med brysselkål

Läs mer: 

Bästa receptet på köttfärssås

Enkel kycklinggryta med curry

10 rätter som passar perfekt i matlådan