Glutenfritt sesamknäcke

Recept på glutenfritt sesamknäcke. Hjorthornssaltet gör bröden riktigt knapriga och goda. Sesamolja och ­sesamfrö ger god smak.
Foto: Anna Kern

Ingredienser

  • 1 pkt glutenfri grov mix - (500 g)
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk hjorthornssalt
  • 4 dl vatten
  • 1 tsk sesamolja
  • 3 msk olivolja
  • 2 msk sesamfrön
  • 1 dl bovetemjöl

Garnering

  • 2 msk sesamfrön - svarta
  • 1 tsk flingsalt

Gör så här

  1. Sätt ugnen på varmluft 275°. Blanda alla torra ingredienser i en skål. Tillsätt vatten, sesamolja, olivolja och sesamfrön. Låt degen svälla ca 5 min.

  2. Ta upp degen på mjölad arbetsbänk. Dela degen i 16 bitar och tryck med mjölade händer ut till ca 3 mm tunna kakor direkt på en plåt med bakplåtspapper. Strö på sesamfrön och flingsalt. Kavla in frön och salt.

  3. Grädda mitt i ugnen ca 5 min. Ta ut och låt kallna på galler.

  4. Provkökets tips! Lägg en fuktig handduk över  degbitarna så att de inte torkar under tiden du kavlar. 

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!