Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Allt om Mat i ett bättre anpassat format?

Mobil Tablet Dator

Glutenfria våfflor

Även den som är glutenintolerant kan njuta av nygräddade våfflor.
Glutenfria våfflor
Glutenfria våfflor
Glutenfria våfflor
Foto: Lina Eriksson

Glutenfria våfflor

  • 50 g smör
  • 3 dl majsstärkelse (Maizena) - (165 g)
  • 2 tsk bakpulver
  • 0,5 tsk salt
  • 3 dl mjölk
  • 2 ägg

Gör så här

  1. Smält smöret och låt det svalna.

  2. Blanda de torra ingredienserna i en bunke. Tillsätt mjölken och vispa till en slät smet. Vispa i smör och ägg.

  3. Grädda smeten i våffeljärn. Vispa smeten mellan gräddningarna, eftersom majsstärkelsen sjunker till botten.

Vad tyckte du om receptet?