Glutenfria scones

Glutenfria scones passar bra till en kopp te.
Foto: Thomas Hjerten LRF Media

Ingredienser

  • 3 dl glutenfri mjölmix
  • 1 dl havregryn - rent havre
  • 2 tsk bakpulver
  • 0,5 tsk salt
  • 50 g smör - rumsvarmt
  • 1 ägg
  • 1,5 dl filmjölk

Tillbehör

  • marmelad - eller lemon curd

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 250°. Blanda de torra ingredienserna i en bunke. Tillsätt smöret och fördela det i mjölet så gott det går.

  2. Rör ner ägg och filmjölk och blanda till en jämn smet. Låt den vila i ca 2 min.

  3. Smörj en muffinsplåt eller ställ formar i den. Klicka ut smeten i  7 formar.

  4. Grädda sconesen mitt i ugnen ca 10 min. Servera dem ljumma med marmelad eller lemon curd.

Recept: Eva Nordlinder, Hembakat

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!