Glutenfria scones med choklad - servera som frukost eller till fikat

Ett recept på glutenfria scones med choklad. Hittar du inte chokladknappar går det lika bra att använda hackad choklad.
Allt om Mat
Recept på glutenfria scones med choklad.
Recept på glutenfria scones med choklad. Foto: Per Ranung

Ingredienser

  • 3,5 dl rismjöl
  • 2 dl bovetemjöl
  • 1 msk psylliumfröskal - finmalet
  • 2 tsk bakpulver
  • 2 tsk farinsocker
  • 1,5 tsk salt
  • 100 g smör - rumsvarmt
  • 4 dl mjölk - eller filmjölk
  • 150 g chokladknappar

Tillbehör

  • jordnötssmör - (ev.)

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°.

  2. Blanda de torra ingredienserna och nyp ihop med smöret.

  3. Tillsätt vätskan och blanda snabbt ihop tills allt blandats ordentligt.

  4. Tillsätt chokladknapparna. Låt degen stå och svälla ca 5 min.

  5. Klicka ut degen i åtta bitar till ­runda bullar på en plåt med bakplåtspapper.

  6. Grädda mitt i ugnen ca 20 min. Låt sconesen svalna på galler. ­Servera dem ljumna med till ­exempel jordnötssmör.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!