Glutenfria plättar med blåbär

Glutenfria plättar med blåbär som är goda för både stora och små. Passar bra att ha klara i frysen till snabbfixat mellanmål.  
Foto: Sandra Lee Pettersson

Ingredienser

  • 2 bananer - stora
  • 4 ägg
  • 3 dl havremjöl
  • 2 dl havredryck
  • 0,5 tsk havssalt
  • 1 dl blåbär
  • 3 msk kokosolja

Tillbehör

  • blå chiasylt
  • gojibär
  • mandelsmör

Gör så här

  1. Skala och mosa bananerna med en gaffel. Blanda bananmoset med ägg, havremjöl, havredryck och salt. Vispa till en slät smet. Rör ner blåbären.

  2. Stek plättarna på medelvärme i kokosolja i en plättlagg eller i en stekpanna ca 3 min på varje sida. Servera plättarna nystekta.

    Foto: Sandra Lee Pettersson

    Servera gärna med blå chiasylt! Klicka här eller på bilden för recept.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!