Glutenfria pepparkakor - recept

Enkelt recept på pepparkaksdeg utan gluten. Baka glutenfria pepparkakor eller ett helt pepparkakshus och spritsa på kristyr om du vill. Använd en elvisp om du gör kristyr.
Elisabeth Johansson
Foto: Wolfgang Kleinschmidt
Foto: Wolfgang Kleinschmidt

Ingredienser

  • 1,25 dl strösocker
  • 1 dl farinsocker
  • 50 g honung
  • 75 g smör - mjukt
  • 3 msk pepparkakskrydda
  • 1 krm salt
  • 1 tsk bikarbonat
  • 3 dl havremjöl - eller mixade havregryn
  • 1 dl mandelmjöl
  • 1 tsk psylliumhusk - (fiberhusk eller psyllium)
  • 1 äggvita

Kristyr

  • 1 äggvita
  • 4 dl florsocker
  • 1 tsk ättiksprit

Gör så här

  1. Pepparkakor: Sjud socker, farinsocker och honung. Rör i smöret och pepparkakskryddorna, dra av från värmen och rör om då och då.

  2. Blanda de torra ingredienserna i en bunke, häll i den ljumma sockerblandningen och äggvitan. Vispa med elvisp eller i degblandare till en smidig deg. Sätt plastfolie över bunken och ställ in i kylen över natten.

  3. Sätt ugnen på 170 grader.

  4. Kavla ut degen på bakplåtspapper och tryck ut figurer med pepparkaksformar.

  5. Grädda mitt i ugnen tills kakorna börjar få fin färg, cirka 6–8 minuter.

  6. Kristyr: Vispa äggvita, florsocker och ättiksprit kraftigt med en elvisp. Fyll en spritspåse och dekorera pepparkakorna.

Vad tyckte du om receptet?

Läs också: Recept på glutenfria lussebullar 

Läs också: Här hittar du alla våra goda recept till jul 

Recept från Mitt kök

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Ostindia Floris muggar. Se erbjudande!