Glutenfria kolakakor

Enkelt och supergott! De här kolakakorna går dessutom fort att göra – bra recept att ha på lut när du vill ha något snabbt till fikat. Klassiska kakor som brukar vara mycket uppskattade!

Elisabeth Johansson
Glutenfria kolakakor
Wolfgang Kleinschmidt

Ingredienser

  • 2 tsk pofibrer
  • 3 dl glutenfri mjölmix - (färdigköpt eller enligt recept nedan)
  • 1 dl strösocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 tsk bikarbonat
  • 2 tsk sirap - ljus
  • 100 g smör - kallt

Glutenfri mjölmix

  • 7 dl rismjöl
  • 5 dl bovetemjöl
  • 2 dl majsmjöl
  • 2 dl potatismjöl

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.

  2. Blanda ihop alla ingredienser till en deg.

  3. Dela upp degen två bitar och forma varje bit till en boll. Rulla ut bollarna till två längder och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Platta till längderna först med fingrarna och sedan med baksidan en gaffel. Grädda kakorna mitt i ugnen i cirka 15 minuter.

  4. Skär upp längderna på snedden i cirka 2 centimeter breda bitar. Låt kakorna svalna på plåten.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök