Glutenfria hamburgerbröd

Glutenfria hamburgerbröd är bra att ha till hands i frysen om någon gäst är glutenintolerant. Degen behöver lång jäsning.
Foto: Per Ranung

Ingredienser

  • 2 msk fiberhusk
  • 3 dl vatten
  • 25 g jäst
  • 2 msk rapsolja
  • 2 tsk salt
  • 2 dl bovetemjöl
  • 4 dl fin glutenfri mix

Gör så här

  1. Blanda fiberhusk och vatten och låt stå och svälla ca 5 min. Tillsätt jäst, olja, salt, bovete och glutenfri mix. Arbeta ihop till en smidig, lös smet. Låt jäsa övertäckt ca 2 timmar.

  2. Lägg eventuellt smeten i en spritspåse utan tyll. Klicka eller spritsa ut smeten på en plåt med bakplåtspapper. Låt jäsa övertäckta ca 15 min. Sätt ugnen på 250°.

  3. Grädda bröden mitt i ugnen ca 10 min. Låt kallna övertäckta på galler.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!