Glutenfria citronrutor i långpanna

Recept på glutenfria citronrutor med glasyr som blir en garanterad succé till fikat. Det är praktiskt att baka i långpanna om man ska baka till många.
Glutenfria citronrutor i långpanna
Foto: Roger Olsson

Ingredienser

  • 200 g smör - rumsvarmt
  • 3 dl strösocker
  • 3 ägg
  • 1 citron - rivet skal och 1 msk saft
  • 0,75 dl mjölk
  • 4,5 dl glutenfri mjölmix
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 tsk vaniljsocker

Glasyr

  • 4 dl florsocker
  • 2 - 3 msk citron - pressad

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 180°. Vispa smör och socker. Tillsätt äggen och vispa ytterligare ca 2 min

  2.  Tillsätt citronskal, saft och mjölk i äggsmeten. Blanda ihop mjölmix, bakpulver och vaniljsocker i en skål. Rör ner det i smeten.

  3. Bred ut smeten i en långpanna, ca 28 x 32 cm, klädd med bakplåtspapper. Grädda kakan längst ner i ugnen 25–30 min. Låt  kallna.

  4. Glasyr: Rör ihop florsocker och citronsaft till en glasyr. Bred ut den på kakan och låt den stelna innan den skärs i rutor.

  5. Recept Saga Aneng, Hembakat

Vad tyckte du om receptet?