Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Allt om Mat i ett bättre anpassat format?

Mobil Tablet Dator

Glutenfri smulpaj med blåbär

Recept på blåbärspaj med smuldeg av havremjöl. En crunchig smulpaj är underbart gott! Söta blåbär blir en läcker fyllning, men det går givetvis utmärkt med andra bär och frukter.

Elisabeth Johansson
Glutenfri smulpaj med blåbär
Glutenfri smulpaj med blåbär
Glutenfri smulpaj med blåbär
Foto: Wolfgang Kleinschmidt

Ingredienser

  • 150 g smör - mjukt
  • 1,75 dl strösocker
  • 2 dl havremjöl - eller mixade havregryn
  • 3 dl mandelmjöl
  • 2,5 dl majsstärkelse (Maizena) - + 1 msk
  • 4 dl blåbär
  • 2 msk strösocker

Till servering

  • grädde - lättvispad, vaniljglass eller vaniljsås

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader.

  2. Blanda smör, socker, havremjöl, mandelmjöl och majs­ stärkelse till en smulig deg. Tryck ut hälften av degen i en rund pajform, cirka 22 centimeter i diameter. Tryck ut degen upp på kanten också.

  3. Blanda blåbär, 1 matsked majsstärkelse och socker. Lägg fyllningen i pajskalet. Strö över resten av smulorna. Grädda mitt i ugnen i cirka 40 minuter.

  4. Servera pajen med lättvispad grädde, vaniljglass eller vaniljsås.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök

Läs också: