Glutenfri knäckig bärsmulpaj

Recept på glutenfri knäckig bärsmulpaj. Har du kvar av sommarens bärskörd i frysen? Gör en paj! Med pärlsocker i smuldegen blir pajen extra knaprig.
Petra Lindstrand
Recept på glutenfri knäckig bärsmulpaj.
Recept på glutenfri knäckig bärsmulpaj. Foto: Helén Pe

Ingredienser

  • 225 g trädgårdsbär - frysta
  • 2 msk strösocker
  • 0,5 msk majsstärkelse (Maizena) - Maizena

Smuldeg

  • 125 g smör
  • 2 dl havregryn - (glutenfri havre)
  • 1,5 dl mjölmix - fin, glutenfri
  • 0,75 dl strösocker
  • 0,5 dl pärlsocker
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 0,25 tsk salt

Tillbehör

  • grädde - vispad, eller vaniljglass

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Blanda de frysta bären med socker och majsstärkelse. Fördela bären i en smord pajform.

  2. Smuldeg: Smält smöret i en kastrull. Blanda havregryn, mjölmix, strösocker, pärlsocker, bakpulver, vaniljsocker och salt i en bunke och rör i smöret. Toppa bären med smuldegen.

  3. Grädda mitt i ugnen ca 20 min, tills pajen fått fin färg. Servera pajen ljummen, gärna med vispad grädde eller vaniljglass till.

Vad tyckte du om receptet?