Glutenfri broccolipaj

Recept på glutenfri broccolipaj.
Mitt Kök
Foto: Thomas Carlén
Foto: Thomas Carlén

Ingredienser

Pajdeg

  • 4 dl mjölmix - majsbaserad glutenfri, Lailas
  • 200 g smör
  • 2 krm salt
  • 2,5 msk vatten - kallt

Fyllning

  • 500 g broccoli
  • 4 ägg
  • 3 dl matlagningsgrädde - eller vanlig grädde
  • 2 dl lagrad ost - riven
  • salt - peppar
  • 140 g bacon
  • 0,5 dl solroskärnor

Garnering

  • 0,5 röd paprika
  • rucolasallad

Gör så här

  1. Lägg mjölmix, smör, salt och vatten i matberedaren med kniven monterad och kör tills det bildas en slät deg. Smörj en rektangulär pajform med löstagbar kant, cirka 20x30 centimeter. Platta ut degen i formen med mjölmix på handen. Plasta och ställ i kylen 30 minuter. Sätt ugnen på 200 grader. Förgrädda i mitten av ugnen, 10–15 minuter.

  2. Ansa och dela broccolin i avlånga bitar och buketter. Förväll dem i lättsaltat vatten, 5 minuter. Sila av, spola av med kallt vatten och låt dem rinna av i durkslaget. Fördela broccolin i pajskalet.

  3. Vispa samman ägg, matlagningsgrädde, riven ost, salt och peppar. Häll över broccolin. Strimla baconen och fördela över fyllningen. Strö över solroskärnorna och grädda pajen i nedre delen av ugnen, cirka 30 minuter. Garnera med bitar av röd paprika och lite rucolasallad.

Vad tyckte du om receptet?

Recept och styling: Christina Asplund Foto: Thomas Carlén

Recept från Mitt kök

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Just nu - 1 månad fri digital provläsning av Allt om Mat här!