Gluten- och mjölkfria pepparkaksmuffins med lingontopping

Härligt pepparkaksmuffins när man inte äter gluten och mjölk.
Allt om Mat
Foto: Lina Eriksson

Ingredienser

  • 1,25 dl rapsolja
  • 1,5 dl råsocker strö
  • 2 ägg
  • 2,5 dl finmix - Semper
  • 1 msk pepparkakskrydda
  • 1 tsk fiberhusk
  • 1 tsk bakpulver

Topping

  • 100 g Tofuline creamy spread original
  • 50 g mjölkfritt margarin
  • 0,5 dl florsocker
  • 0,5 dl rårörda lingon

Garnering

  • lingon - hela
  • mynta

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Vispa olja och socker ca 2 min. Tillsätt äggen och vispa kraftigt ca 5 min.

  2. Blanda mjölmixen med pepparkakskrydda, fiberhusk och bakpulver. Rör ner mjölblandningen i äggsmeten. Fördela smeten i små muffinsformar ställda på en plåt.

  3. Grädda mitt i ugnen 12–14 min. Låt muffinsen kallna på galler.

  4. Rör "färskost", margarin och florsocker smidigt. Blanda i lingonsylten. Bre toppingen på muffinsen och garnera med hela lingon och mynta.

    Foto: Lina Eriksson

    Glutenfria pepparkaksmuffins till vänster. Till höger pepparkaksmuffins med vetemjöl. Julbak för alla!

Vad tyckte du om receptet?

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Ostindia Floris muggar. Se erbjudande!