Gluten- och mjölkfria mandelmusslor med passionsfyllning

Recept på glutenfria och mjökfria mandelmusslor med passionsfyllning. För många är mandelmusslorna gottebordets höjdpunkt på julen. Här med god passionsfyllning.
Allt om Mat
Foto: Lina Eriksson

Ingredienser

  • 100 g sötmandel
  • 4 dl finmix - Semper (280 g)
  • 200 g mjölkfritt margarin
  • 1 dl strösocker
  • 0,5 msk fiberhusk
  • 1 ägg

Fyllning till ca 12 musslor

  • 4 passionsfrukter - + 1
  • 1 dl Go green visp
  • 0,5 dl florsocker
  • 100 g Tofuline creamy spread original

Gör så här

  1. Skålla, skala och mal mandeln på mandelkvarn. Blanda mandel , mjölmix, margarin, socker och fiberhusk, gärna i matberedare. Tillsätt ägget och arbeta snabbt ihop till en deg. Platta ut den kladdiga degen och lägg den i kylen ca 1 timme.

  2. Sätt ugnen på  200°. Dela degen i mindre bitar och tryck ut dem i smorda veckade metallformar med mjölmixdoppade fingrar. Ställ formarna på plåtar och grädda mitt i ugnen ca 12 min. Låt kakorna stå kvar i formarna ca 5 min innan de försiktigt knackas ut och får kallna.

  3. Fyllning: Halvera och skrapa ur 4 passionsfrukter. Passera kärnorna genom en sil och mät till ca 1/2 dl. Vispa ”grädden” till fast skum tillsammans med florsockret. Blanda "färskosten" och passionsfruktspurén. Vänd ner blandningen i grädden.

  4. Halvera 1 passionsfrukt och skrapa ut kärnorna. Spritsa passionskrämen i ca 12 mandelmusslor. Garnera med passionsfruktskärnor.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!