Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Allt om Mat i ett bättre anpassat format?

Mobil Tablet Dator

Glöggmartini med kanelsockerkant

Recept på glöggmartini. Köp en god vitvinsglögg och blanda ihop en härligt julig drink på nolltid! Den kanelsockrade kanten ramar in på ett enkelt men fint sätt. Vill du göra en alkoholfri variant, skippar du ginen och väljer en alkoholfri glögg. Toppa då gärna med lite mousserande alkoholfritt vin.

Anna Wendt
Glöggmartini med kanelsockerkant
Glöggmartini med kanelsockerkant
Glöggmartini med kanelsockerkant
Glöggmartini Foto: Lisa Björner

Ingredienser

  • 20 cl vitvinsglögg
  • 6 cl gin
  • 4 cl sockerlag
  • 4 cl citron - pressad
  • is

Garnering

  • 2 msk strösocker
  • 1 tsk kanel - mald
  • 1 citronklyfta
  • rosmarinkvistar - ev

Gör så här

  1. Blanda socker och kanel på ett litet fat. Gnid kanten på glasen med citron och doppa dem sedan i kanel- och sockerblandningen.

  2. Mät upp glögg och gin i en kanna med is. Smaka av med sockerlag och citronsaft. Rör runt så att allt blir riktigt kallt och sila sedan upp i glasen. Garnera gärna med en kvist rosmarin.

Vad tyckte du om receptet?

KÖKSTIPSET Gör sockerlag så här: Blanda en del socker med två delar vatten. Koka häftigt utan lock till simmig konsistens. Låt svalna. Går att spara i en månad i burk med lock.