Glöggmarinerad aprikossylt

Årets enklaste recept? Blixtsnabbt har du en kryddigt söt ”färsk” sylt som är lika god till rostat bröd eller en bit ost.
Allt om Mat
Foto: Ulrika Pousette

Glöggmarinerad aprikossylt

  • 1 påse aprikoser - torkade, (200 g)
  • 1,5 dl vit glögg med citrus och ingefära (Blossa 2012)

Gör så här

  1. Klipp aprikoserna i mindre bitar. Lägg dem i en skål och häll över glöggen. Låt stå i rumstemperatur ca 3 timmar.

  2. Låt aprikoserna rinna av men spara glöggen. Mixa aprikoserna med mixerstav, späd med glöggen så att sylten får bredbar konsistens. Förvara sylten i kylen.

  3. Här serveras sylten på västerbottensscones!

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!