Vildsvinsskav med kantareller

Vildsvinsskav på muurikka, en stor panna som kan ställas på grillen eller över öppen eld.
Allt om Mat
Foto: Charlie Drevstam

Ingredienser

  • 600 g vildsvin - tunt skivad bog av, eller vildsvinsskav
  • 1 rödlök - stor
  • 150 g kantareller
  • 1 msk smör
  • 0,5 msk rapsolja
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar - nymald
  • 3 dl vatten
  • 2 dl vispgrädde
  • 0,5 msk majsstärkelse (Maizena) - Maizena
  • 1 dl svartavinbär
  • 600 g mandelpotatis - kokt

Garnering

  • 2 msk bladpersilja - hackad

Gör så här

  1. Skala och skiva löken. Ansa kantarellerna.

  2. Stek köttet i smör och olja i en muurikka, wok eller stor stekpanna. Tillsätt lök och kantareller och låt steka med ca 3 min. Krydda med salt och peppar.

  3. Blanda i vatten och grädde. Låt puttra ca 5 min. Rör ut majsstärkelsen i lite kallt vatten.

  4. Blanda ner vinbären och redningen i pannan och låt koka 1 minut. Halvera potatisen och blanda ner i pannan. Garnera med persilja och servera.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!