Glasstårta till påsk

Recept på glasstårta med grönsaksland. Supergod glass utan glassmaskin! Smaken påminner om glassen cookies n’cream. Äggvitor går bra att frysa.
Petra Lindstrand
Recept på glasstårta i påsk
Recept på glasstårta i påsk Foto: Wolfgang Kleinschmidt

Ingredienser

  • 3 äggvitor
  • 5 dl vispgrädde
  • 6 äggulor
  • 2 dl florsocker
  • 0,5 tsk vaniljpulver

Garnering

  • 1 pkt Oreo cookies - (ca 154 g)
  • marsipan - olika färger

Gör så här

  1. Vispa äggvitorna till ett fast skum. Vispa grädden fluffig, nästan fast, i en annan bunke. Vispa äggulor, florsocker och vaniljsocker i en tredje bunke ljust och pösigt.

  2. Vänd ner grädde och äggviteskum i äggulepöset.

  3. Häll smeten i en form, ca 20 x 25 cm med hög kant, och ställ in i frysen ca 6 timmar.

  4. Låt glassen tina i rumstemperatur ca 15 min före servering. Mixa kexen och strö smulet över glassen. Garnera med marsipangrönsaker.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!