Glasspinnar med yoghurtglass och jordgubbssorbet

Recept på glasspinnar med yoghurtglass och jordgubbssorbet. Glasspinneformar finns att köpa i en mängd olika storlekar och utföranden. Vi har använt formar som rymmer ca 1 dl per glass. Bara hälften av den vispade äggvitan används i sorbeten då det är svårt att vispa en mindre mängd.

Lisa Eisenman Frisk
Monica Eisenman
Glasspinnar med yoghurtglass och jordgubbssorbet
Foto: Lisa Björner

Ingredienser

  • 2,5 dl yoghurt - turkisk eller grekisk
  • 0,5 burk kondenserad mjölk - (à 397 g)
  • 1 tsk vaniljsocker

Jordgubbsorbet:

  • 175 g jordgubbar
  • 3 msk vatten
  • 3 msk strösocker
  • 1 äggvita - liten

Gör så här

  1. Rör ihop yoghurt, kondenserad mjölk och vaniljsocker till en slät kräm.

  2. Jordgubbssorbet: Snoppa och skiva jordgubbarna. Koka upp jordgubbar, socker och vatten i en kastrull så att sockret löses upp. Ta kastrullen från värmen och låt kallna. Mixa jordgubbarna i en matberedare eller med mixerstav.

  3. Vispa äggvitan fast i en skål. Vänd ner hälften i jordgubbspurén.

  4. Skeda i lite av yoghurtglassen i glassformarna. Ställ in i frysen ca 20 min tills krämen har börjat frysa. Ta ut och tillsätt lite jordgubbssorbet. Ställ in i frysen igen. Fortsätt att varva glass och sorbet på samma vis tills formarna är fyllda. Ställ i frysen tills de är helt frysta.

  5. När glassarna ska ätas, lossas glassen genom att hastigt doppa formarna i varmt vatten. 

Vad tyckte du om receptet?