Glass med passionssås och pistasch- och sesamcrunch

Glass med passionssås och pistasch- och sesamcrunch är en snabbgjord dessert. Passionsfruktspuré finns att köpa i många frysdiskar,

och med den fixar du snabbt en riktigt god avslutning.

Petra Lindstrand
Glass med passionssås och pistasch- och sesamcrunch
Foto: Per Ranung

Ingredienser

  • 0,5 l vaniljglass
  • 200 g passionsfruktspuré - fryst
  • 1 dl strösocker
  • 0,5 msk majsstärkelse (Maizena) - Maizena
  • 40 g sesamkakor
  • 1 dl pistaschnötter - skalade

Gör så här

  1. Koka ihop passionsfrukt och socker ca 5 min. Red av med majsstärkelsen utrörd i lite kallt vatten.

  2. Krossa sesamkex och nötter. Servera glassen med såsen varm eller ljummen och strö crunchet över.

Vad tyckte du om receptet?