Glass med kolasås och chokladbräck

Salt och söt drömkombo. Glass med kolasås och chokladbräck påminner om godisbiten Snickers.
Foto: Anna Kern

Ingredienser

  • 0,5 l vaniljglass
  • 50 g mjölkchoklad
  • 0,5 dl jordnötter - salta
  • 0,5 dl kolasås

Gör så här

  1. Smält chokladen i mikro eller över vattenbad. Grovhacka nötterna. Blanda ner nötterna i chokladen. Bred ut chokladen på en bit bakplåtspapper och ställ i frysen för att stelna.

  2. Fördela glassen på assietter eller i skålar. Ringla över kolasåsen. Bryt chokladen i bitar och stick in den i glassen. Servera genast.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!