Glass med bär, dulce de leche och kanderade nötter

Recept på glass med bär, dulce de leche och kanderade nötter. Kolasåsen som blir över kan sparas i kylen ca 3 veckor.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 250 g bär - blandade , t ex röda vinbär, blåbär, hallon eller jordgubbar
  • 1 burk kondenserad mjölk - (397 g)
  • 2 dl nötter - t ex valnötter, hasselnötter
  • 2 msk lönnsirap
  • 1 msk rapsolja

Tillbehör

  • 1 pkt vaniljglass - (1/2 liter)
  • 2 dl minimaränger

Gör så här

  1. Ta av papperet och ställ burken i en kastrull. Häll på vatten så det täcker. Låt koka ca 40 min. Ta upp och låt svalna.

  2. Grovhacka nötterna. Stek i sirap och olja i en stekpanna under omrörning till fin färg. Låt kallna på bakplåtspapper.

  3. Skeda upp glass i glas och fördela bären. Ringla över kolasås och strö på nötter och maränger. Servera genast.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!