Glass med banan och chokladsås

Banan, chili och mörk choklad höjer nyttofaktorn i en barnsligt god dessert!
Glass med banan och chokladsås
Glass med banan och chokladsås Foto: Anders Schönnemann

Ingredienser

  • 1 röd chili
  • 1 dl vatten
  • 4 msk socker
  • 2,5 msk vispgrädde
  • 100 g mörk choklad - (70%)
  • 4 små bananer
  • 8 kulor vaniljglass
  • 4 msk körsbärssylt

Gör så här

  1. Skölj, dela och kärna ur chilin. Lägg halvorna i en kastrull tillsammans med vatten och socker. Koka upp och låt sockret smälta.

  2. Häll i grädden. Dra kastrullen från plattan. Bryt chokladen i mindre bitar och lägg i. Låt den smälta under omrörning.

  3. Fiska upp chilin efter ca 10 min.

  4. Lägg en banan och två kulor vaniljglass på varje tallrik. Ringla över såsen och toppa med körsbärssylt.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Allt om Mat för endast 159 kr. Se erbjudande!