Glasnudelsallad med ägg och räkor

Glasnudelsallad med ägg och räkor i salt och syrlig dressing med mycket ­umamismak av torkade alger.
Foto: Ulrika Pousette

Ingredienser

  • 0,5 paprika
  • 100 g glasnudlar - kokta
  • 50 g räkor - räkor
  • 50 g sallad - blandad
  • 1 ägghalva
  • 1 tsk furikakeblandning

Dressing

  • 1 msk soja - ljus
  • 2 tsk lime - pressad
  • 1 msk rapsolja

Gör så här

  1. Blanda ingredienserna till dressingen. Häll den i burken. Kärna ur paprikan och skär den i skivor. Lägg ner i dressingen.

  2. Klipp nudlarna i mindre bitar. Lägg ner dem i burken med räkor och sallad ovanpå.

  3. Toppa med ägghalva och furikakeblandning.

Vad tyckte du om receptet?

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Ostindia Floris muggar. Se erbjudande!