Glasmästarsill

Inget julbord utan sill! Här är ett klassiskt och pålitligt alternativ.
Mitt Kök
Glasmästarsill
Foto: Thomas Carlén

Ingredienser

  • 2 burkar inläggningssill - à 420 g
  • 1 stor rödlök - skivad
  • 1 morot - skivad
  • dillkvistar

Lag

  • 1 dl ättiksprit - 12 %
  • 2 dl strösocker
  • 3 dl vatten
  • 10 kryddpepparkorn
  • 8 svartpepparkorn
  • 2 tsk senapsfrön - gula
  • 2 lagerblad
  • dillstjälkar

Gör så här

  1. Låt filéerna rinna av. Koka upp ättiksprit, socker och vatten i en kastrull. Låt kallna i vattenbad. Tillsätt kryddpeppar, senapsfrö, dillfrö och lagerblad till lagen.

  2. Skär filéerna i sneda bitar och lägg ner i en glasburk. Varva med rödlök, morot och dillkvistar. Slå över den kalla lagen. Sätt på lock och ställ kallt 1 dygn.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök