Glasmästarsill - recept

Glasmästarsill är en riktig klassiker som passar fint på julbordet. Det speciella med den här sillen är att den har skinnet och ryggbenet kvar.
Mitt Kök
Foto: Joel Wåreus
Foto: Joel Wåreus

Ingredienser

  • 2 sillar - hela
  • 2 dl vatten
  • 1 dl ättiksprit
  • 2 dl strösocker
  • 1 morot
  • 2 cm pepparrot
  • 10 vitpepparkorn
  • 8 kryddpepparkorn
  • 3 lagerblad

Gör så här

  1. Rensa och ta ur sillen, ryggben och skinn ska vara kvar. Lägg sillen i iskallt vatten i ett dygn, ställ in sillen i kylen.

  2. Koka upp vatten, ättiksprit och strösocker. Låt lagen kallna helt.

  3. Skär sillen i 2 centimeter breda bitar.

  4. Skala och skiva löken, moroten och pepparroten.

  5. Varva sillen, kryddorna och grönsakerna i en glasburk och häll på lagen. Låt dra i 1–2 dygn.

  6. Förvara sillen i kylen.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Ostindia Floris muggar. Se erbjudande!