Glaserad och grillad färskpotatis

Färskpotatis i aluminiumpaket med smak av vitlök, tikka masalapasta, mango chutney och rosmarin. Foliepaket är ett praktiskt sätt att tillaga färskpotatis på grillen.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 1,6 kg färskpotatis
  • 16 vitlöksklyftor
  • 0,75 dl tikka masala-pasta
  • 0,75 dl olivolja - mild
  • 3 msk mango chutney
  • 3 msk smör - rumstempererat
  • 8 rosmarinkvistar
  • 2 tsk flingsalt
  • 2 krm svartpeppar - nymald

Gör så här

  1. Skrubba potatisen i ljummet vatten. Picka skalet på potatisen med en gaffel. Skala och krossa vitlöksklyftorna.

  2. Vispa samman tikka masala-pasta, olja, chutney och smör till en jämn smet. Blanda i potatisarna och se till att de blir ordentligt insmorda.

  3. Riv 8 stora bitar aluminiumfolie. Fördela potatisen med marinaden mitt på foliearken. Lägg vitlöksklyftor och rosmarin på potatisen. Krydda med salt och peppar. Vik ihop folien till tättslutande paket.

  4. Lägg paketen på grillen och grilla dem ca 30 min tills potatisen är mjuk, prova med provsticka. Paketen kan också tillagas på plåt i ugnen i 225° 35-40 min.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!