Glace au four med punsch och jordgubbar

En toppig variant på glace au four där marängen bränns med brännare. Vill man kan man ändra formen och göra den plattare, då kan den brännas av i ugn.
Kris Johnson-Jones
Glace au four med punsch och jordgubbar
Glace au four med punsch och jordgubbar Foto: Charlie Drevstam

Glace au four med punsch och jordgubbar

  • 1,5 l vaniljglass - eller jordgubbsglass
  • 4 msk punsch
  • 1 tårtbotten - eller sockerkaka, färdig
  • 6 äggvitor
  • 2 krm citron - pressad
  • 1,5 dl strösocker
  • 1 msk florsocker

Tillbehör

  • jordgubbar

Gör så här

  1. Halvtina glassen och blanda med 2 msk punsch. Klä en bunke eller skål, ca 1 1/2 liter, med plastfolie och fyll den med glass. Ställ i frysen.

  2. Mät formen och skär ut rätt storlek på tårtbottnen.

  3. Vispa upp äggvitorna och tillsätt citronsaft samt hälften av sockret. Fortsätt vispa och tillsätt resterande socker under vispningen. Marängsmeten ska vispas fast.

  4. Häll 2 msk punsch på tårtbottnen. Ta glassen ur frysen och vänd den upp och ner på bottnen.

  5. Bred marängsmet över och pudra på florsocker. Bränn av marängen med en liten gasolbrännare. Servera med färska jordgubbar.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!