Glace au four med browniebotten och hallon

Det är viktigt att glassen tas direkt ur frysen och att den är riktigt hård när den ställs in i ugnen. Den går fort att gratinera, bäst är att bevaka ugnen hela tiden när glassen väl är inne.
Allt om Mat

Botten

  • 100 g mörk choklad - mörk
  • 25 g smör
  • 1 ägg
  • 1,25 dl strösocker
  • 0,5 tsk vaniljsocker
  • 4 msk vetemjöl
  • 1 krm bakpulver
  • 50 g valnötskärnor - i påse, grovhackade

Maräng

  • 4 äggvitor
  • 1 tsk citronsaft - pressad
  • 0,75 dl strösocker

Fyllning

  • 1 l vaniljglass - gammaldags
  • 300 g hallon - djupfrysta osockrade halvtinade

Garnering

  • 1 msk mandelspån
  • 1 mynta - färsk
  • 100 g hallon - tinade

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°.

  2. Dela chokladen i bitar och smält den i mikrovågsugn på full effekt i 1-3 minuter. Rör om någon gång.

  3. Rör ner smöret i chokladen. Vispa ägg, socker och vaniljsocker. Blanda med chokladen. Tillsätt mjöl, bakpulver och grovhackade valnötter.

  4. Gör en form av aluminiumfolie ca 30x10 cm. Lägg ett bakplåtspapper i formen och bred ut chokladsmeten.

  5. Grädda 20 minuter mitt i ugnen. Låt kakan svalna. Lägg den på ett plant ugnssäkert fat för servering.

  6. Maräng: Sätt ugnen på 250°. Vispa äggvitorna, citronsaften och hälften av sockret till en fast smet på medelhastighet. Tillsätt resten av sockret och fortsätt att vispa på full effekt.

  7. Lägg lätt upptinade hallon ovanpå browniebottnen. Lägg glassen ovanpå och bred till sist ut marängsmeten runt och ovanpå hela glassen. Strö över mandelspån och ställ in i ugnen ett par minuter. Passa noga! Det går fort och är klart när marängen fått fin färg. Garnera med hallon och färska myntablad.

Vad tyckte du om receptet?

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Ostindia Floris muggar. Se erbjudande!