Gjuten gräddfilscrème med citrongranité och timjan

Ser inte mycket ut för världen men är en senstion av finstämda smaker. Smaken av backtimjan ska bara anas.
Gjuten gräddfilscrème med citrongranité och timjan
Gjuten gräddfilscrème med citrongranité och timjan Foto: Per Ranung

Gjuten gräddfilscrème med citrongranité och timjan

  • 1 vaniljstång
  • 1 gelatinblad
  • 1 dl vispgrädde
  • 0,5 dl honung
  • 2 dl gräddfil

Granité

  • 1,5 dl citronlemonad (Brämhults)

Garnering

  • backtimjan
  • 0,5 msk olivolja - gräsig

Gör så här

  1. Klyv vaniljstången på längden och skrapa ut fröna. Lägg gelatinbladet i kallt vatten ca 5 min.

  2. Koka upp grädden med vaniljfrön, stång och honung. Ta upp gelatinbladet och låt det smälta i grädden. Rör i gräddfilen. Häll smeten i fyra tallrikar. Låt stelna i kylen ca 2 timmar.

  3. Granité: Frys lemonaden till hård is. Skrapa den luftig med en gaffel.

  4. Servera gräddfilscrèmen med granité. Garnera med plockad backtimjan och olja.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!