Gino – en GI-variant med mörk choklad

Gino i GI-skepnad. Eftersom vit choklad normalt innehåller mer socker än mörk choklad gör vi en variant av denna klassiska dessert. I originalreceptet ingår banan, men eftersom vi vill hålla nere kolhydratinnehållet byter vi den mot andra frukter och bär.
Ola Lauritzson

Ingredienser

  • 2 äpplen
  • 2 apelsiner
  • 2 mandariner
  • 2 kiwi
  • 1 dl björnbär
  • 1 dl jordgubbar
  • 200 g choklad - mörk, 70%
  • turkisk yoghurt

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 275°.

  2. Riv chokladen och låt den torka en stund, så blir den extra knaprig vid gratinering.

  3. Skiva frukterna och lägg dem tillsammans med bären i en ugnssäker form. Strö över den rivna chokladen och grilla/gratinera i het ugn tills chokladen fått färg. Det tar inte många minuter.

  4. Servera genast med en klick turkisk yoghurt.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Allt om Mat för endast 159 kr. Se erbjudande!