Ginger Basil

Ginger Basil innehåller två olika sorters sockerlag vilket ger drinken fin smak. Det är festligt att toppa upp med lite alkoholfritt bubbel istället för soda eller läsk.
Pia Dalbom
Foto: Lennart Weibull

Ingredienser

  • 2 cl ingefärssockerlag - se recept
  • 2 cl basilikasockerlag - se recept
  • 3 cl lime - pressad
  • 1 isbit - stor
  • mousserande vin - alkoholfritt

Ingefärssockerlag, ca 3 dl

  • 5 msk ingefära - riven
  • 2 dl strösocker
  • 2 dl vatten

Basilikasockerlag, ca 3 dl

  • 0,5 kruka basilika
  • 2 dl strösocker
  • 2 dl vatten

Garnering

  • basilikablad

Gör så här

  1. Ingefärssockerlag: Koka ingefära, socker och vatten till en simmig lag. Sila och låt kallna.

  2. Basilikasockerlag: Koka basilika, socker och vatten till en simmig lag. Sila och låt kallna.

  3. Blanda de båda sockerlagarna med limesaft i ett rocksglas. Lägg i en isbit och fyll på med bubbel. Garnera med basilikablad.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!