Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Allt om Mat i ett bättre anpassat format?

Mobil Tablet Dator

Ginger Basil

Ginger Basil innehåller två olika sorters sockerlag vilket ger drinken fin smak. Det är festligt att toppa upp med lite alkoholfritt bubbel istället för soda eller läsk.

Pia Dalbom
Ginger Basil
Ginger Basil
Ginger Basil
Foto: Lennart Weibull

Ingredienser

  • 2 cl ingefärssockerlag - se recept
  • 2 cl basilikasockerlag - se recept
  • 3 cl lime - pressad
  • 1 isbit - stor
  • mousserande vin - alkoholfritt

Ingefärssockerlag, ca 3 dl

  • 5 msk ingefära - riven
  • 2 dl strösocker
  • 2 dl vatten

Basilikasockerlag, ca 3 dl

  • 0,5 kruka basilika
  • 2 dl strösocker
  • 2 dl vatten

Garnering

  • basilikablad

Gör så här

  1. Ingefärssockerlag: Koka ingefära, socker och vatten till en simmig lag. Sila och låt kallna.

  2. Basilikasockerlag: Koka basilika, socker och vatten till en simmig lag. Sila och låt kallna.

  3. Blanda de båda sockerlagarna med limesaft i ett rocksglas. Lägg i en isbit och fyll på med bubbel. Garnera med basilikablad.

Vad tyckte du om receptet?